A Fililibi Projekt bemutatkozik

Fililibi Projekt

Rólunk

2014 tavaszán két magyar énekes találkozott Prágában, Kutas Ágnes és Gerák Andrea.

Kutas Ágnes majdnem 30 évig Prágában élt.

Gerák Andrea 5 évig tartózkodott Csehországban.

A prágai Art Space-ben való első spontán zenei találkozásuk után sok helyen felléptek Prágában és Csehország területén; néha trióban, Jarosláv Koránnal kiegészülve (ütőhangszerek). 

Magyarországra visszaköltözve a Fililibi Projekt  2020-ban mutatkozott be a hazai közönségnek. 

2021-ben két másik társukkal megalakították az Egy kis konyhazene nevű zenekart, amellyel Fililibi dalokat is játszanak. 

Gerák Andrea

ének

Gerák Andrea Kazincbarcikán nőtt fel, Európa több országában élt. 


Pályafutását néptáncosként kezdte; hosszabb ideje énekléssel, fotózással és írással foglalkozik.

Műsoraiba a magyaron kívül több nép dalait építi be, közel 20 nyelven énekel.

Zenei partnerek: Barozda, Fabatka, Lantos Zoltán, Fililibi Projekt, svéd, spanyol, izraeli, cseh, amerikai zenészek, zeneszerzők.

Albumok, EP-k: Madárka, madárka, Árva az a madár, Authentic Hungarian Village Music, Erre gyere, rózsám!, Bohemian Christmas, Fililibi Projekt Live, Utazás dallal c. sorozat, Moldvai emlékek, Mother Tongue, plusz több single.

Kutas Ágnes

ének, hegedű

 Kutas Ágnes: hegedűs, énekes, dalszerző és grafikus. Budapesten született, 30 évig Prágában élt.

Játéka a magyar népzenéből indul ki, de számos saját dala is van.

Zenei pályafutása során több ország folklórjával és mentalitásával ismerkedett meg.

Együttműködött cseh, szerb, macedón, török, francia, korzikai, olasz, ausztriai, ukrán etc. zenészekkel.

Szívesen keveri a stílusokat és nyelveket.

Saját szerzeményeit a Kutas Kořán duo, Fililibi Projekt és a Mamapapa banda zenei formációkban adja elő.

Tagja az improvizáción alapuló cseh FOOD zenekarnak és a MÁJ elektronikus ambient triónak.

Kiadott CD-k: Fililibi, Home made, Mamapapa banda
 

Previous events

Egy kis konyhazene a Matyi Kultúrbisztróban

 —  —

Mátyás Terasz és Kertvendéglő - Matyi Kultúrbisztró, Corvin János u. 20., Zsámbék

A Matyi Kultúrbisztró a Zsámbéki-medence egyik legszebb panorámájával rendelkező étterme: a Nyakas-hegy lábánál, a Romtemplomra néző terasszal várja vendégeit. Az étterem 2017-ben újult meg, és az elmúlt években számos kulturális rendezvénynek, fesztiválnak adott otthont.

A kitűnő ételekhez, italokhoz és a csodás kilátáshoz az Egy kis konyhazene szolgáltatja a muzsikát

Ízelítő korábbi koncertjeinkből: https://gerakandrea.com/egy-kis-konyhazene-videok

Facebook: https://www.facebook.com/events/486362685795334

Jun26

(TÖRÖLVE) Privát

Kazincbarcika

Ezen a napon egy privát eseményen fogok részt venni; a körülötte levő napokon praktikusan Kazincbarcika környékén vállalok fellépést.

Maszkura Poétás + Egy kis konyhazene

Hunnia Bisztró, Bank u. 5. , Budapest

Végre újra élő koncert!!

Új zenekarunk, az Egy kis konyhazene https://gerakandrea.com/egy-kis-konyhazene Minimál Akusztik (trió) felállásban csinál hangulatot Maszkura szólókoncertjéhez

"Én, Biró Szabolcs, a Maszkura és a Tücsökraj zenekar frontembere, dalszerző-harmonikás és versmegzenésítő előadóként is, úgy döntöttem egy áldott napon, hogy tisztelegni szeretnék a költészet nagyjai előtt, így elindultam egy külön úton is, ami másabb, mint az eddigi és bízom benne, hogy célba ér e nemes vágyam! Kívánom, hogy a magyar irodalomtörténet legnagyobb költőinek zeneiségét összehozzam a mai kor emberével. A műsor egyaránt szól minden erre kíváncsi szemnek-fülnek és mindazoknak, akik szeretik a verset megzenésített formában is! Leginkább Ady Endre, József Attila, Arany János, Petőfi Sándor versek hallhatóak egy Poétás est folyamán!"

Belépő: 1500,-Ft

Az esemény védettségi igazolvánnyal látogatható. (Sajnáljuk, de ez nem rajtunk múlik...)

Conversations with the Wind

Online

A 'Conversations with the Wind' (Beszélgetések a széllel) című, angol nyelvű kulturális műsor epizódjának témája: "Halál és újjászületés - szembenézés a halandósággal"); költészettel, zenével és egy rövidfilmmel. Gerák Andrea a műsor egyik zenei előadóművésze. A White Art Collective egy európai származású művészekből álló társaság, akik küldetésüknek tartják a közös, európai kultúránk megőrzését, ismertté tételét, ünneplését és megújítását.

ÉLŐ ADÁS: https://dlive.tv/WhiteArtCollective

//

Theme of the 'Conversations with the Wind' show is "Death and Rebirth – Facing Mortality", with poetry, music and a short film. Andrea Gerák is one of the Music artists of the show. The White Art Collective is a collection of artists of European descent whose mission is to preserve, promote, celebrate and make anew our shared European culture.

SHOW LINK: https://dlive.tv/WhiteArtCollective

M. Minimál Akusztik Garden nyilvános próba

Leányfalu

Nyilvános próbát tartunk csak meghívottak részére. Kiváló szombat esti buli! Ha szeretnél jönni, küldj emailt a részletekért a Kapcsolat oldalon keresztül!

M. Minimál Akusztik Garden nyilvános próbák

Budapest

Már nagyon vágysz egy kis élő, igazi koncertélményre? Szívesen találkoznál velünk a kulisszák mögött? Néha nyilvános próbát tartunk csak meghívottak részére. Ha szeretnél jönni, küldj emailt a részletekért a Kapcsolat oldalon keresztül! https://gerakandrea.com/kapcsolat hello@gerakandrea.com

ELMARAD: Gerák Andrea adventi kiskoncertek

Korona Étterem, Fő tér 19. , Szentendre

SAJNOS, A TILTÓ KORMÁNYRENDELET MIATT ELMARAD... Ez lett volna: Gerák Andrea adventi, karácsonyi énekeket énekel a Korona Étterem teraszán, hogy ünnepélyesebb legyen a hangulat az adventi gyertyagyújtáshoz, baráti és családi találkozásokhoz a kivilágított szentendrei Fő téren. Akinek kedve van, csatlakozhat az ismertebb daloknál (pl. Mennyből az angyal), szálljon a dal a szívekből! Délután 4 órától, több rövid blokkban. Ötkor gyújtják meg a gyertyákat a város adventi koszorúján, majd hét óráig pedig fényfestésben is gyönyörködhetnek a templom falán - miközben ízlelgetik a forralt bort vagy forró teát, sült kolbászt, hurkát, csörögefánkot, lángost a lacikonyhából, vagy a házi krémest, más finomságokat a cukrászdából. Az étterem rendes, melegkonyhai kínálatából pedig elvitelre rendelhetnek. Reméljük, még idén lesz rá lehetőség - van még hátra két adventi vasárnap...

ELMARAD: Maszkura + M. Minimál Akusztik feat. Gerák Andrea

Hunnia Bisztró, Bank u. 5. , Budapest

A LEGFRISSEBB COVID INTÉZKEDÉSEK MIATT SAJNOS, ELMARAD A KONCERT. "Én, Biró Szabolcs, a Maszkura és a Tücsökraj, zenekar frontembere, dalszerző-harmonikás és versmegzenésítő előadóként is, úgy döntöttem egy áldott napon, hogy tisztelegni szeretnék a költészet nagyjai előtt, így elindultam egy külön úton is, ami másabb, mint az eddigi és bízom benne, hogy célba ér e nemes vágyam! Kívánom, hogy a magyar irodalomtörténet legnagyobb költőinek zeneiségét összehozzam a mai kor emberével. A műsor egyaránt szól minden erre kíváncsi szemnek-fülnek és mindazoknak, akik szeretik a verset megzenésített formában is! Leginkább Ady Endre, József Attila, Arany János, Petőfi Sándor versek hallhatóak egy Poétás est folyamán!"

Az estét bemelegíti a M. Minimál Akusztik Garden, Gerák Andreával - vagy, ha Sanctus Covidus is úgy akarja, a Fililibi Projekttel

Belépés 1000 forint

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/388125099036723

Haja szívem, szegfűszál - éneklés Gerák Andreával

 —  —

Nagymaros, Német nemzetiségi tájház, Nyár u. 2. , Nagymaros

MI? Minikoncert, daltanulás, közös éneklés gyerekeknek, felnőtteknek. Népdalok. HOL? A nagymarosi német nemzetiségi tájházban, Nyár u. 2. MIKOR? 2020. augusztus 15. szombat, 14:00. Déli pihenő után, délutáni séta, strand és játszótér előtt. Kb. 40 perc. BELÉPŐDÍJ: Ingyenes. Adományokat hálásan fogadok: gyümölcsöt, sütit, egyebet is.

Fililibi Projekt koncertek

 —  —

Tokaji Utcazene Fesztivál, Tokaj

A Fililibi Projekt a hétvégén többször ad koncertet Tokajban, a III. Tokaji Utcazene Fesztiválon

HELYSZÍNEK ÉS IDŐPONTOK:

  1. szombat: 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 Labor Bistro sátra (11-es sátor, Tokaji Édességbolt előtt)

  2. vasárnap: 10:00, 13:00, 16:00 Tokaji Lángos-Mester sátra (2-es sátor, Sauska Borászat előtt)

Szeretettel várunk mindenkit!

Haja szívem, szegfűszál - éneklés Gerák Andreával

Margitsziget, Japánkert , Budapest, Hungary

MI? Minikoncert, daltanulás, közös éneklés gyerekeknek, felnőtteknek. Népdalok. HOL? Margitsziget, Japánkert MIKOR? 2020. szeptember 7. hétfő, 18h. Kb. 40 perc. BELÉPŐDÍJ: Ingyenes. Adományokat hálásan fogadunk: gyümölcsöt, sütit, egyebet is.

Aug22

Haja szívem, szegfűszál - éneklés Gerák Andreával. Dunakanyar Fesztivál 2020

Dunakeszi, Hungary

ELMARAD A Dunakanyar Fesztivál Dunakeszi rendezvényeit lemondták a szervezők. MI? Minikoncert, daltanulás, közös éneklés gyerekeknek, felnőtteknek. Népdalok. HOL? Pontos helyszín hamarosan MIKOR? 2020. augusztus 22. szombat, pontos kezdési idő hamarosan. Kb. 40 perc. BELÉPŐDÍJ: Ingyenes.